Отидете към основна версия

4 348 7

Китайски коли от Volvo за Европа

  • lynk & co-
  • volvo-
  • европа

Автомобили от китайската марка Lynk & Co, която принадлежи на концерна Geely, ще се произвеждат в завода на Volvo в Гент. Произвежданите от Volvo китайски коли са предназначени за Европа, а стартът на продажбите в страните от ЕС е насрочен за края на 2019-а.

По думи на представители на Volvo, съвместното производство ще позволи на компанията да намали разходите си, като спестените пари ще бъдат използвани за разработката на нови модели на платформата Compact Modular Architecture (CMA). В момента на нея се изгражда Volvo XC40.

От конвейерите на белгийския завод на Volvo в момента излизат кросоувъра XC40, седана S60, както и хечбековете V40 и V40 Cross Country. Съвсем скоро там ще започне и производството на новото поколение на комбито Volvo V60, като това ще стане преди старта на производство на китайските коли.

Всъщност, Volvo е един от акционерите в компанията Lynk & Co, като шведската марка е с 30% дял. Останалите се делят между Geely Auto (50%) и Zhejiang Geely Holding (20%). Освен модел с абревиатура 01, в завода в Гент марката Lynk & Co ще пусне и кросоувър с индекс 02, седан 03 и хечбек 04.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини