26 Март, 2018 13:33 4 297 7

Китайски коли от Volvo за Европа

  • lynk & co-
  • volvo-
  • европа
Китайски коли от Volvo за Европа - 1

Автомобили от китайската марка Lynk & Co, която принадлежи на концерна Geely, ще се произвеждат в завода на Volvo в Гент. Произвежданите от Volvo китайски коли са предназначени за Европа, а стартът на продажбите в страните от ЕС е насрочен за края на 2019-а.

По думи на представители на Volvo, съвместното производство ще позволи на компанията да намали разходите си, като спестените пари ще бъдат използвани за разработката на нови модели на платформата Compact Modular Architecture (CMA). В момента на нея се изгражда Volvo XC40.

От конвейерите на белгийския завод на Volvo в момента излизат кросоувъра XC40, седана S60, както и хечбековете V40 и V40 Cross Country. Съвсем скоро там ще започне и производството на новото поколение на комбито Volvo V60, като това ще стане преди старта на производство на китайските коли.

Всъщност, Volvo е един от акционерите в компанията Lynk & Co, като шведската марка е с 30% дял. Останалите се делят между Geely Auto (50%) и Zhejiang Geely Holding (20%). Освен модел с абревиатура 01, в завода в Гент марката Lynk & Co ще пусне и кросоувър с индекс 02, седан 03 и хечбек 04.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цар Навуходоносор

    12 7 Отговор
    Ако имах възможност и автомобилът се продаваше в България, нямаше да се замисля дали да го закупя.
  • 2 OOF

    18 9 Отговор
    Стъпят ли китайците на стария континент немските и френски кошнички ще намалят значително пазарния дял.
  • 3 гост

    8 3 Отговор
    Да припомним на забравилите :
    Публикувано във факти.бг: Клиентите на луксозната автомобилна марка Lynk&Co, основана от Volvo и Geely, ще могат да разчитат на безплатен сервиз докато са живи, обяви вицепрезидентът на компанията Ален Висе на салона в Шанхай. Бъдещите собственици на китайските премиум коли ще получат и безплатен неограничен достъп до интернет.
    https://fakti.bg/avto/234093-kitaiska-marka-obeshtava-dojivotna-garancia
  • 4 гост

    5 2 Отговор
    Също така и Volvo и Geely изпълняват програма за пълно електрифициране до 2025 , което естествено важи и за дъщерните им марки !
  • 5 ГАД

    5 14 Отговор
    Ако имах възможност, щях да си купя G63 AMG туниговано от фирмата GAD да ме гледате докато ви минавам от лявата лента и да си мислите кВА СЪМ ГАД от китайските си коли
  • 6 гегеерге

    4 2 Отговор
    Щом ще се прави в Белгия, значи ще е скъпо, защо не го правят в Китай и оттам да го внесат?
  • 7 Защото

    2 1 Отговор
    Митото ще е високо и не си заслужава. Китайците затова се кооперират с европейски производители, за да не се плаща мито.