Отидете към основна версия

5 913 14

Един истински всъдеход за БГ пътищата

  • land rover-
  • defender-
  • 90-
  • 110

С навлизането на т.нар. SUV-та истинските всъдеходи, тези, които са на рама и с блокируеми диференциали постепенно отстъпват позиции. У нас обаче фенове на такива джипки продължава да има и поради тази причина решихме да ви обърнем внимание на един такъв автомобил с висока проходимост. Става дума за Land Rover Defender 90 и 110.

Този Land Rover не е паркетна черупка с двойно предаване, а съвсем истински всъдеход. Прилични екземпляри и на по-нормална цена могат да се намерят с производство през периода 1998 - 2007 година и да се вместят в бюджет от около 20 000 - 30 000. За тези пари има чудесни дизелови екземпляри с 5 врати и повдигнато окачване за още повече проходимост.

Към това често пъти върви и лебедка, с която да изтеглите Rover-а или друг закъсал офроуд колега, както и шнорхел за всмукателния колектор, така че машината да "гази" и в по-дълбоки локви. По-проходими са изпълненията "къса база", но и удължената не е за пренебрегване.

Този Defender, особено "дългата база" е изключително неудобен за градски нужди, но пък е достатъчно утилитарен със 7-те си места и гигантския багажник на покрива, който може да понесе наистина много товар, и като обем, и като тегло. Вижте какви Defender-и 90 и 110, производство през избрания от нас десетгодишен период, се предлагат у нас ТУК.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини