Отидете към основна версия

11 568 10

Намериха един от най-редките Jaguar-и

  • jaguar-
  • джовани микелоти-
  • xk140-
  • търг

Специалисти по ретро автомобили от аукционната къща Bonhams откриха в гаража на почина белгийски колекционер, уникален екземпляр от марката Jaguar. Става дума за модела XK140 с каросерия от Джовани Микелоти. Смята се, че от тази модификация са произведени два или максимум три автомобила.

В гаража на белгийския колекционер са открити още Ferrari 308 GT4, Jaguar E-type Series I и модел от компанията Wolseley. Най-ценен обаче е въпросният Jaguar XK140, който е с номер на рамата S 814 286. Първоначално тази кола е кремава на цвят с твърд таван и светло син салон.

През 1957-а обаче претърпява катастрофа, след което през 1961 година е реставрирана, като купето е сменено изцяло. Двигателят също е доработен, като е монтиран цилиндров блок от състезателния Jaguar С-Type. Впоследствие колата преминава през ръцете на няколко колекционера, като най-накрая се озовава при белгиец на име Шепенс.

Той купува купето през 1999 година, но отлага планираната реставрация. Междувременно се разболява и умира и колата си остава забравена в неговия гараж. Колата ще бъде пусната на търг в състоянието, в което е намерена. Търгът ще се проведе в Монако на 13 май.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини