Отидете към основна версия

3 011 9

Смело изявление от страна на Volvo

  • volvo-
  • електромобили-
  • китай

Шведската компания Volvo направи едно много смело заявление. Според него, през 2025 година 50% (!) от всички шведски автомобили ще имат електрически двигател, а 2025-а е само след... седем години.

Освен това, още в края на следващата година всички модели на марката ще се произвеждат в три модификации - изцяло електрически, меки (mild) хибриди и зареждащи се (plug-in) хибриди.

"Миналата година Volvo обяви своята стратегия за електрификация на продукцията си и отказ от двигателите с вътрешно горене. Днес стартираме тази стратегия на водещия автомобилен пазар в света. Електрическото бъдеще на Китай е електрическото бъдеще на Volvo Cars", заяви генералния директор на Volvo Cars Хокан Самуелсон.

Ще припомним, че през 2025 година 20% от продаващите се автомобили в Поднебесната държава трябва да са с електрически двигател. Такива са плановете на китайското правителство, а практиката показва, че те рядко се разминават с делата. Друг е въпросът дали останалия свят ще прегърне идеята за цялостна електрификация на автомобилите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини