Отидете към основна версия

27 883 29

Модерен хибрид за 10 000 лв.

  • toyota-
  • prius-
  • автомобилът на старо

Напоследък всички автомобилни производители обръщат огромно внимание на електрификацията на своята продукция. Чистите електромобили обаче все още трудно се налагат на пазара, но т.нар. хибриди се очертават като най-удачни за момента. Те разполагат с познатия ни двигател с вътрешно горене, но в същото време имат и електромотор с акумулаторен блок, който значително снижава разхода на гориво, особено в градски условия.

Един от най-достъпните такива хибриди е Toyota Prius. Prius е практичен не с пространство или с гъвкавото му управление, а с интелигентното хибридно задвижване. Тази Toyota е бездушна и синтетична за каране, но в града се отблагодарява с чудесен разход на гориво и в същото време е пълноразмерен 5-местен хечбек. Освен това е изключително надеждна, като това се отнася и за хибридните модули заедно с батериите.

Що се отнася до съотношение между цена и качество, то можем да кажем, че второто поколение на модела, произвеждащо се през периода 2004 - 2009 година е най-оптималния вариант. Според специалистите от Dekra това второ поколение не дава никакви поводи за оплаквания. Това важи както за конвенционалните възли и агрегати, така и за електрическата част от хибридния силов тракт.

Второто поколение на Prius (XW20) беше много популярно в Европа и сега това се отразява на вторичния пазар у нас. В зависимост от генерацията в България се намират Prius-и на доста прилични цени, като за около 10 000 лв. може да се намери сравнително нов и технически добър екземпляр. За тези пари получавате един модерен и икономичен автомобил. Какви екземпляри от модела Toyota Prius се предлага у нас, можете да видите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини