Отидете към основна версия

23 322 39

Немски всъдеходи, които са безпомощни извън асфалта

  • bmw-
  • x6-
  • mercedes-benz-
  • gle coupe

Преди време разделението между леки коли и всъдеходи беше отчетливо и всички всъдеходи бяха на рама, с понижаващи предавки и със заключване на диференциалите. Постепенно нещата започнаха да се размиват и на бял свят да се появяват все по-паркетни всъдеходи.

Днес съществуват такива, които само изглеждат като модерни всъдеходи, а иначе са само с предно предаване и малко по-висок клиренс. Сега обаче ще ви разкажем за два всъдехода, които са направени да бъдат такива и след това отново са "прилепени към асфалта". Качествата им свързани с бързина, динамика и т-н. са безспорни, но определено няма да ви послужат в гората.

BMW X6 M


Този всъдеход е с мощност 575 конски сили и ускорява до 100 за 4.2 секунди. Самият му вид обаче намеква, че той предпочита асфалта пред пресечената местност. Наред с всичките му предимства Х6 има и други недостатъци. Багажникът му е малък, гумите са неподходящи за офроуд, а видимостта назад - никаква. Основният е, че не става за офроуд.

Mercedes AMG GLE 63 S Coupe


Ситуацията с AMG GLE 63 е аналогична с тази на Х6. Тук обаче версиите са две - AMG GLE 63 Coupe и AMG GLE 63 S Coupe. Те са изключително мощни, оборудвани с нископрофилни високоскоростни гуми, които са абсолютно неподходящи за пресечена местност. Аеродинамичният обвес и сниженото окачване също подпомагат колата само на асфалт.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини