Отидете към основна версия

8 888 16

Dodge Viper след 300 000 км яка експлоатация

  • dodge-
  • viper

Болшинството собственици на скъпи спортни коли, дори и тези, които имат над милиард в банковите си сметки, се отнасят с любимите си возила изключително внимателно и не дават и прашинка да падне върху тях. Но както е добре известно, всяко правило си има изключения.

В Лос Анжелис има един 20-годишен Dodge Viper, който е от първото поколение на модела, а пробегът му е 307 000 километра. На пръв поглед изглежда, че колата дори не е в движение, но тя се използва ежедневно. Явно множеството драскотини и леки удари, помътнелите фарове и надрасканите джанти въобще не притесняват собственика на автомобила.

Задните гуми са "пълни галоши", което не е никак изненадващо предвид отношението на собственика към колата, както и предвид осемлитровия V10 с 400 коня под капака на автомобила. Този агрегат в случая е съчетан с шестстепенна механична скоростна кутия, предаваща момента на задните колела.

Отношението към този автомобил е непонятно за мнозина и поради тази причина снимките набират все по-голяма популярност в интернет. От този автомобил са произведени 17 000 бройки и към днешна дата се явява абсолютен ексклузив, още повече от както моделът беше спрян от производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини