Отидете към основна версия

10 509 21

Camry сменя Avensis в Европа

  • toyota-
  • camry-
  • avensis

Toyota възобновява продажбите на Camry на Стария континент след 14-годишно прекъсване. Моделът се завръща на европейския пазар догодина, за да заеме мястото на спряния от производство Avensis. Автомобилите ще се доставят от Япония.

Новото Camry е построено на модулната платформа TNGA. В Европа ще се продава само и единствено хибридната модификация, оборудвана с бензинов двигател A25A с мощност 178 к.с., работещ по цикъла на Аткинсън, електромеханичен вариатор THS-II и електромотор със 120 коня. Йон-литиевата батерия е разположена под задната седалка.

Toyota преустанови продажбите на Camry в Европа през 2005 г. заради слаби продажби. Моделът бе заменен от разработения специално за Стария континент Avensis, който бе по-компактен и се предлагаше с три типа каросерия - седан, лифтбек и комби.

От тогава досега обаче моделите от клас D нараснаха значително на размери, популярността на дизелите намаля драстично, а продажбите на сглобявания във Великобритания Avensis спаднаха до критични равнища.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини