Отидете към основна версия

7 422 17

Ясна е цената на новия McLaren Senna

  • mclaren-
  • senna-
  • цена

Хиперкарът McLaren Senna на практика е оценен като най-скъпият модел в историята на марката - 240 000 британски паунда. За сравнение ще кажем, че цивилната версия на модела 720S, при това в нейното топ изпълнение се предлага с 21 980 лири по-евтино.

Информацията за цената на новия McLaren Senna е на изданието Motor1, които съобщават, че тя е била публикувана на сайта Classic Motors For Sale, но веднага щом е огласена от Motor1, тя изчезна от Classic Motors For Sale.

Британският производител планира производство на 500 екземпляра от модела McLaren Senna, като се твърди, че всички екземпляри са предварително разпродадени. Производството на един екземпляр от McLaren Senna отнема 300 часа работа.

Хиперкарът се оборудва с четирилитров битурбо осемцилиндров двигател, мощността на който е 800 конски сили. Въртящият момент се предава на колелата през седемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

От 0 до 100 км/ч хиперкарът ускорява за 2.8 секунди, а до 200 км/ч - за 6.8 секунди. Драг дистанцията от 402 метра McLaren Senna изминава за 9.9 секунди, а максималната му скорост е 340 км/ч.

Купето McLaren Senna се оборудва и с активно хидравлично окачване, разполага с активни аеродинамични елементи, както и с уникална титаниева ауспухна система, карбон-керамични спирачки и със специални гуми Pirelli P Zero Trofeo R.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини