Отидете към основна версия

17 508 50

G-Power започна с експериментите върху новото BMW M5

  • bmw-
  • m5-
  • g-power

 

Немското тунинг ателие, известно с доработката си върху автомобилите BMW, представи своето виждане по темата за новото M5. Всъщност това е първата програма за новото поколение на наточения седан и от тук на сетне се очаква мощността да продължи да нараства.
 
Като за начало инженерите от G-Power увеличават максималния въртящ момент със 100 Нм.Така той става 780 Нм. Мощността на 4.4 литровия V-образен осемцилиндров битурбо двигател, пък е повишена от 560 до 640 коня.
 
Освен това тунинг специалистите премахват електронния ограничител на скоростта, което позволява на тунингования супер седан да развива максимална скорост от 310 км/ч. Всъщност това увеличение не е голямо, тъй като максималната скорост на M5 с M Driver’s Package е 305 км/ч.
 
От G-Power обаче заявяват, че това е само началото и програмите, касаещи М5 ще се надграждат една над друга. Характерно за първата е още, че спирачните механизми са сериозно преработени. Новите разполагат с карбон-керамични дискове, а джантите са с размер 21 цола.
 
Още от нововъведенията са свързани с изцяло новата изпускателна система. Какви обаче са динамичните характеристики и по-конкретно ускорението на BMW M5 G-Power, все още е загадка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини