Отидете към основна версия

25 592 74

Great Wall с различни модели за Русия

  • great wall-
  • hover-
  • voleex-
  • steed-
  • litex motors

 

Утре, 21 февруари е официалното откриване на фабриката за автомобили край град Ловеч. Известно е, че този завод ще прави коли на китайската марка Great Wall, а поточните линии в село Баховица, са направени така, че да могат да произвеждат всички модели на компанията. Въпреки това моделите, които ще се произвеждат у нас на този етап ще са само три - минито Voleex, кросоувъра Hover и пикапа Steed. Явно предвид пазарните изисквания, китайската марка представи в Русия доста по-различни модели от нашите.
На руския пазар ще се продават четири модела, като най-малкият е седан. Това е модификацията Voleex C30, който най-вероятно ще започне да се прави у нас още през есента на тази година. Voleex C30 за руския пазар е оборудван с 1.5 литров бензинов мотор, който притежава мощност от 106 к.с. и има възможност да работи с нискооктанов бензин А92. Руснаците ще могат да избират и от още един седан. Той е по-голям и носи моделното обозначение C50.
Моделът Voleex C50 е позициониран в по-горния клас D, но в базовата си модификация разполага с агрегат, заимстван от C30. Топверсията на С50 обаче притежава и турбо компресор, благодарение на който мощността достига до 133 коня. Най-скъпият вариант на C50 ще има в наличност и екстри като кожен салон, допълнителни въздушни възглавници, шибедах, активни подглавници, климатик и сензорна мултимедийна система с DVD и Mp3.
Още един, непознат за нас модел направи своя дебют в Русия. Става дума за кросоувъра Hover M2, който ще се предлага както с 4х4 система, така и във версия само с предно предаване. Двигателят на Hover M2 отново е същият - 1.5-литров с мощност от 106 конски сили. Оборудването му е сходно с това на C30, но главните преимущества на Hover M2 са системата 4х4 и атрактивната цена от 500 000 рубли (12 600 евро).
Гвоздеят в гамата на Great Wall за руския пазар е колата с повишена проходимост Hover H6. Този автомобил се предлага с дизелов или бензинов двулитрови мотори, разполагащи с мощност 150 и 133 к.с., съответно. Изборът от скоростни кутии също не е малък. Потенциалните клиенти ще могат да избират между пет- и шестстепенни механични трансмисии, а така също като екстра се предлага шестстепенна автоматична скоростна кутия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини