Отидете към основна версия

4 222 11

Най-мощният WRX STI

  • subaru

Subaru отпразнува 30-годишнината на подразделението STI (Subaru Tecnica International) със специална модификация на WRX STI, която ще стане най-мощната в историята на модела. Type RA-R ще бъде произведен в ограничена серия от 500 бройки и изненадващо има 2.0- вместо 2.5-литров опозитен двигател.

Боксерът развива 329 к.с. и е съчетан с шестстепенна механична предавателна кутия. Type RA-R тежи 10 кг по-малко от стандартното Subaru WRX STI (1 480 кг) и има нова спортна изпускателна система, пружини и амортисьори, разработени специално за тази версия, шестбутални спирачки Brembo с 457-милиметрови дискове отпред и двубутални отзад.

Юбилейната версия на рали легендата има и специални гуми Michelin Pilot Sport 4S с различен състав на сместа във външната и вътрешната част на грайфера. От Subaru твърдят, че така се осигурява еднакво добро сцепление на сухо и мокро покритие.

За съжаление Type RA-R е предназначен само за японския пазар. Поръчки ще се приемат до 17 декември. Цената е 4 998 240 йени (€38 167).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини