Отидете към основна версия

29 651 21

Mercedes-Benz отзовава G65, бил прекалено бърз... на задна

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • g65-
  • отзоваване-
  • сервизна кампания

С 630 к.с. и 1 000 Нм от 12-цилиндров двигател с два турбокомпресора Mercedes-Benz G65 не страда от недостиг на мощност. Това обаче се оказва прекалено опасно за автомобил с тегло 2 835 кг и толкова висок център на тежестта въпреки всички електронни системи за стабилизация.

Американската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) е издала предписание за изтеглянето на модела заради възможно преобръщане при движение на заден ход. Оказва се, че софтуерът, който ограничава скоростта на G65 при включване на задна, позволява развиването на много повече от безопасните 16 мили/ч (27 км/ч) и при малко по-рязко завъртане на волана всъдеходът може да стане изключително нестабилен.

Акцията засяга всички продадени в САЩ G65-ици, чийто софтуер за управление на двигателя ще трябва да бъде актуализиран. За утеха на собствениците кампанията надали ще продължи дълго, тъй като моделът с цена над $200 000 е крайно рядък дори в богатата Америка - според NHTSA Mercedes-Benz ще трябва да отзове едва 20 всъдехода.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини