Отидете към основна версия

18 162 24

Това е новото GLE на Mercedes

  • mercedes-benz-
  • gle

Малко преди публичната премиера на новото GLE, от щутгартската компания разсекретиха снимки и информация за модела. Иновацията заменя излизащият в пенсия предходен модел, който е на конвейера от 2011 година. Новото GLE е построено на кросоувърската платформа на марката MHA (Modular High Architecture), която има много общи черти с модулната MRA (Modular Rear Architecture), на която се правят C, E и S-Klasse.

Новата генерация ще е значително по-просторна, междуосието е нараснало с 80 мм. (2 995 мм.), като за сметка на това пространството на втори ред е по-голямо с 69 мм. от това на досегашното GLE. Интериорът наподобява този на концепцията Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, а приборните панели представляват два сдвоени таблета.

Интересно е, че мултимедийната система е MBUX, която е заимствана от A-Klasse и е разработена в България. Що се отнася до офроуд възможности, от компанията обещават, че проходимостта на новото GLE няма да отстъпва на тази при Land Rover. Освен това новото GLE е първият Mercedes с новото E-Active Body Control окачване. Използването на това окачване налага интегриране на 48-волтова електрическа система.

С нея могат да се захранват компактните електромотори, интегрирани в амортисьорите. Окачването използва още стерео камери и предвижда пътната обстановка. Голяма част от двигателите са редови шестаци, като модификациите са от типа "меки хибриди". Налични са и четирицилиндрови мотори, и осмаци. На по-късен етап ще се появят и plug-in хибриди. Всички варианти на новото GLE са оборудвани с деветстепенната 9G-Tronic трансмисия.

4х4 системата ще е различна. При четирицилиндровите версии тя ще е опростена с междуосев диференциал и с електронна имитация на блокажи. При по-мощните версии ще е налична 4х4 система с електронна многодискова муфа. Друг любопитен факт е, че новото GLE е с най-добър коефициент на въздушно съпротивление в своя клас - 0.29. Първите партиди вече се произвеждат в американския завод на марката. Публичната премиера ще е в Париж през октомври.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини