Отидете към основна версия

42 269 63

Изнудват шофьори с нова измама

  • измама-
  • постановка-
  • изнудване-
  • шофьор-
  • русия

Мошеници устройват рискови засади на пешеходни пътеки и изнудват шофьори да плащат компенсации за счупени телефони или други скъпи вещи. Измамата добива все по-широка популярност в Русия, където подобни постановки се превръщат в истинска напаст.

Схемата включва "жертва" и автомобил, който е достатъчно голям, за да препречи видимостта към пешеходната пътека. Водачът му подава десен мигач и спира плътно до края на платното, за да попречи на шофьорите в колите отзад да забележат, че някой се кани да пресича.

Останал с впечатлението, че автомобилът е спрял до банкета или тротоара, набелязаният наивник понечва да го изпревари, но точно тогава на пешеходната пътека изскача измамникът и удря странично колата му. Впоследствие се оказва, че водачът, който не е спрял на зебрата, е "закачил" пешеходеца и е счупил скъпия му телефон или часовник.

"Пострадалият" изразява готовност да не се вика КАТ, стига въпросът с щетите да бъде уреден на място. В случая, заснет във видеото по-долу, мошениците искат от шофьора 50 000 рубли (€620) за ремонт на смартфон Samsung S8+.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини