Отидете към основна версия

16 563 14

Mercedes-AMG S-Klasse с 1 020 конски сили

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • s-klasse-
  • кабриолет-
  • тунинг-
  • posaidon

Това става възможно след намесата на германското тунинг ателие Posaidon, което представи пакет от доработки за базовия 5.5-литров битурбо осмак, който се монтира на дорестайлинговия модел. За да стегне до това колосално прибавяне на конски сили, специалистите от Posaidon увеличават работния обем на мотора от 5.5 на 6.3 литра, монтират стоманени втулки на цилиндрите, сменят основните лагери на мотора, усилват пружините на клапаните и изменят степента на сгъстяване.

На ревизия и модернизация са подложени турбокомпресорите, системата за охлаждане, всмукателната и изпускателна системи, както и електронния блок за управление на мотора. След всички тези промени мощността достига 1 020 конски сили, а максималният въртящ момент нараства до 1 400 Нм. За сравнение ще кажем, че преди доработката агрегатът разполага с 585 конски сили и 900 Нм момент. За да се справи откритото купе на S-Klasse с нарасналият драстично въртящ момент се налага усилване на диференциала и на седемстепенната автоматична скоростна кутия.

От място до 100 км/ч Mercedes-AMG S63 от Posaidon ускорява за 2.9 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 350 км/ч. От тунинг ателието не съобщават цената на цялостната доработка, но отбелязват, че по доста от техническите и динамични характеристики техният суперкар се доближава до най-модерния суперкар на Mercedes, носещ названието AMG Project One. Последният разполага с хибриден силов тракт и с технологии от Формула 1. Моторът му е заимстван от болида Mercedes F1 W07 Hybrid, V6 е и е с обем 1.6 литра. Мощността му е 1 034 коня.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини