Отидете към основна версия

32 181 22

Най-големият джип в света

  • jeep-
  • музей-
  • оае

В автомобилната индустрия са правени всевъзможни щури проекти, повечето от които сме ви представяли в нашите рубрики. Сега ще стане дума за един странен военен всъдеход, който на практика е най-големият джип в света. Дело е на полоковник от Обединените Арабски Емирства на име Хамад Бин Хамдан ал Наян. В свободното си време той се занимава с дела, които съответстват напълно на репутацията му на състоятелен гражданин на ОАЕ. Личната колекция на Хамад наброява 200 автомобила, но сега той е увлечен от военните всъдеходи.

Хамад влага доста средства в изработката на джип, в който дори и великан би се почувствал като лилипут. Всъщност офицерът е известен като гигантоман, който живее в огромна каравана. Последната разполага с десет спални помещения огромна всекидневна, четири гаража и тераси. 122-тонният прицеп е с дължина 25 метра и широчина 15 метра. Ексцентрикът живее в тази огромна каравана от собствена прищявка, а не от липса на средства. Собственик е на частен остров и земя с площ от 4 200 квадратни километра.

Идеята за построяване на най-големия всъдеход му хрумнала случайно, а за макет Хамад взел класически военен Jeep. Получава се грамадно произведение на изкуството с маса 50 тона. В кабината на джипа са разположени четири стаи. Най-странното е, че гигантът може да се движи. Арабинът смята да разположи този джип в своя авто-музей.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини