Отидете към основна версия

19 903 32

BMW отзовава 1.6 млн. коли по цял свят

  • bmw-
  • отзоваване-
  • сервизна акция

BMW разширява многократно обхвата на сервизната кампания, която обяви през август заради риск от пожар. Тогава вследствие на 27 регистрирани случая на самозапалване във фирмените сервизи бяха привикани 300 000 дизелови автомобила от моделите 3er, 4er, 5er, 6er, 7er, X3, X4, X5 и X6 за инспекция и отстраняване на възможен проблем с модула за рециркулация на изгорелите газове.

След детайлно изучаване на установената неизправност в голям брой коли с аналогично техническо устройство от BMW са решили да отзоват около 1 600 000 автомобила от споменатите модели, продадени по цял свят. При тях съществува риск от теч на малки количества етиленгликол от антифриза, които могат да попаднат в модула за рециркулация на отработените газове (EGR), да се смесят с въглеродни и нефтени седименти и станат запалими.

Засегнати от новия обхват на кампанията са всички 4- и 6-цилиндрови дизелови BMW-та, произведени между август 2010 и август 2017 г. Според германската компания обаче за живота и здравето собствениците на им няма "съществен" риск, а сервизната акция е само предпазна мярка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини