Отидете към основна версия

4 452 21

Hyundai с рекорден спад в печалбите

  • hyundai motor-
  • автомобили-
  • загуби-
  • печалби

Най-големият корейски автомобилен производител Hyundai Motor отчете уникален спад със 76% в печалбите си за третата четвърт от годината. Намаляването на оперативната печалба не е било толкова голямо откакто започва отчитането му през 2010 година.

Като причина за рязкото намаляване на печалбите от южнокорейската компания сочат масовото отзоваване на автомобили в САЩ заради дефектни двигатели. Иначе, според данни на компанията, продажбите в световен мащаб са спаднали само с 0.4%.

Още нещо любопитно е, че напоследък акциите на концерна на фондовата борса също бележат спад с 6% което води до цени от 2010 година. В хода на сесията миналия четвъртък те даже паднаха с цели 12%.

По прогнози на Корейската асоциация на автомобилните производители, производството на Hyundai може да спадне до под 4 млн. бройки за първи път от 2008 година насам. През периода 2004 - 2015 страната заема пето място в света по производство на автомобили.

През 2016 и 2017 година Южна Корея загуби една позиция и беше класирана на шесто място, като причината основно е в Hyundai. Сега прогнозите сочат, че страната може да се смъкне и до седмата позиция по производство на коли.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини