Отидете към основна версия

40 418 97

DEKRA: Най-надеждните употребявани автомобили

  • dekra-
  • автомобилът на старо

Да бъдеш оценен в отчета на DEKRA за употребявани автомобили е винаги много специално за автомобилните производители, защото качеството на продукцията се анализира, независимо от цената. Возилата са разделени по класове, като всяка кола получава определен процент на надеждност.

Годишният доклад на DEKRA, е основан на специален анализ на дефектите, които се откриват по време на инспекциите и по този начин позволява заключения определящи качеството на автомобилите. От важно значение са повредите по износващите се части като спирачки, амортисьори кормилни уредби, двигатели, електроника и т.н.

Анализите включват около 15 милиона инспектирани автомобила от единайсет различни сегмента. Резултатът показва доста нагледно кои са най-надеждните употребявани автомобили с пробег до 150 000 км. Не се взимат предвид автомобили, произведени в серия по-малка от 1000 екземпляра. В крайна сметка се съставя индекс DFI (DEKRA Fault Index) по който се класират автомобилите.

Интересно е, че при последното проучване преобладават германските марки и по-конкретно Audi, докато в по-ранните аналогични проучвания на компанията има доста японски и френски автомобили. Сред победителите в отделните класове се излъчва и общ такъв. За трети пореден път това е Audi A6. Престижната тройка се допълва от два Mercedes-а - M-Klasse/GLE и B-Klasse. Ето и победителите по класове.

Субкомпактен клас - Audi A1
Компактен клас - Audi A3
Среден клас - Audi A4
Висок клас - Audi A6
Спортен кабриолет - Audi TT
Всъдеходи и SUV - Mercedes-Benz M-Klasse/GLE
Хечбек - Mercedes-Benz B-Klasse
Лекотоварни автомобили - Volkswagen Amarok
Бусове - Mercedes-Benz Sprinter

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини