Отидете към основна версия

14 288 23

Селска камера засне 58 хил. нарушители за две седмици

  • камера-
  • нарушени-
  • скорост-
  • ограничение-
  • италия

В малкото градче от селски тип Акуетико, Лигурия, живеят около 120 души - предимно баби и дядовци. Животът там вероятно щеше да дреме в блажено спокойствие ако през центъра не минаваше най-краткият път от близкия Пиемонт до северното крайбрежие на Италия, по който фучи нескончаем поток от джигити, разказва Corriere Della Sera.

Заради постоянните оплаквания на съгражданите си кметът на Акуетико Алесандро Алесандри решил да си направи експеримент, като монтира камера за контрол на скоростта. Уредът се оказал вероятно най-усърдно работещият от вида си - само за периода от 13 до 27 септември тази година заснел 58 568 нарушители.

Простата сметка показва, че камерата е щраквала по 4 183 автомобила на денонощие, по 174 на час или по 3 на минута. Според разбивката на данните по часове 20 от най-сериозните превишения на позволената скорост са регистрирани по икиндия, като "шампионът" е прелетял през Акуетико със 135 км/ч при ограничение 50 в четири следобед.

Кметът смята, че концентрацията на нарушения се дължи на липсата на камери, пътни такси и "легнали" полицаи. Идеалният асфалт, добрата широчина на платното и броеницата от завои привличали и много мотоциклетисти, които си организирали състезания по път SS28.

"Това е някаква лудост. Хората постоянно щъкат из селото и пресичат пътя. Всеки пешеходец рискува да бъде блъснат със 135 км/ч в 4 часа следобед. Надяваме се камерата да подейства като спирачка за джигитите и да бъде от полза за гражданите на Акуетико. Не щем да прибираме пари от глоби, обаче се налага, за да пазим живота на хората", обобщава кметът Алесандри.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини