Отидете към основна версия

3 785 27

Без бензинов Soul за Европа

  • kia-
  • soul

Kia представи европейската версия на новия Soul с изненадващата новина, че компактният кросоувър няма да се предлага с двигатели с вътрешно горене. За разлика от Северна Америка, където ще се продават две бензинови модификации, на Стария континент ще може да се купи само и единствено електрическият вариант на модела.

Третата генерация на екстравагантната Kia ще получи електромотор с мощност 204 к.с., захранван от литиево-полимерни батерии с капацитет 64 кВтч. Пробегът с едно зареждане не се съобщава, но корейците обещават да обявят всички технически характеристики на Soul в началото на следващата година.

За сравнение кросоувърът Kia Niro, който се оборудва с абсолютно същата електрическа установка, ускорява от 0 до 100 за 7.8 сек. и изминава без презареждане почти 400 км. Със 100-киловатово зарядно капацитетът на акумулаторите може да се попълни на 80% за 54 минути.

В Европа Kia ще предлага Soul в две модификации, включително и върховата Designer Collection. Нейното оборудване включва двуцветна каросерия, аудиосистема Harman Kardon с 10 говорителя и кожен салон.

Soul за европейския пазар ще се произвежда в Корея, а доставките започват през първата половина на 2019 г. Освен с електромотор, щатската версия на модела е достъпна с бензинови двигатели с мощност 149 и 204 коня.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини