Отидете към основна версия

4 841 19

Продава се безумен парен Jeep

  • loco hauk-
  • jeep-
  • wrangler-
  • hauk designs

Ателието Hauk Designs от гр. Чамбърсбърг, щата Пенсилвания, продава единствения в света шестколесен Jeep Wrangler с парен двигател. Ако резервоарите с вода са пълни догоре, всъдеходът може да измине "колосалните" 2.4 километра.

Loco Hauk, както е наречена машината, е построен на базата на Wrangler Unlimited от 2008 г. Задвижването е поверено на 1 639-кубиков парен V4, построен през 60-те години на миналия век от инженера Чарлз Кийн за неговия автомобил Keen Steamliner 2.

Двигателят развива мощност от 130-140 к.с. В Hauk Designs са успели да го съвместят с оригиналната шестстепенна механична трансмисия и раздатъчната кутия, но броя на предавките е намален до две.

Заводският резервоар е преработен за керосин, а в задната част е монтирана 208-литрова цистерна за вода. Още около 75 литра съдържа котелът. При налягане в системата от 34.47 бара Loco Hauk може да развие скорост до 96 км/ч.

Маслената помпа, електрическият усилител на волана и трите помпи, които подкачват вода в котела под налягане 69 бара, се захранват от шест акумулатора. Всъдеходът е снабден с подсилени мостове TeraFlex D60, пружини BDS и амортисьори Fox.

Салонът на Loco Hauk е украсен с ръчки и превключватели от стара водозаборна помпа. Според създателите на парния Jeep обаче най-забележителната му особеност е оглушителната локомотивна свирка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини