Отидете към основна версия

10 864 37

И Mercedes-Benz се съюзява с Китай

  • mercedes-benz-
  • byd-
  • електромобили

Mercedes-Benz и пълният новак в автоиндустрията BYD започват сътрудничество по създаването на ново поколение електромобил. Проектът се изчислява на стойност $88 млн., а самият модел е предвиден да се продава в целия свят, но под съвършено нова марка.

На пръв поглед съвместната работа между немците и китайците не изглежда сериозна, но по-запознатите с темата знаят, че BYD е един от световните лидери в разработката на електромобили. Контролният пакет от акциите е собственост на милиардера Уорън Бъфет.

В момента BYD пристъпва към серийно производство на модела Е6, който по много критерии превъзхожда европейските и японски аналози. Така например електромобилите на Renault и Nissan могат да изминат разстояние от 160 километра с едно зареждане, докато BYD E6 е способен да навърти пробег от 330 километра.

Първите партиди от модела Е6 вече постъпиха на работа в китайските таксиметрови компании, а още през тази година ще започне и износ на модела в САЩ. Очаква се по-късно компанията да стъпи и на европейските пазари. Ориентировъчната цена на BYD E6 на американския пазар ще е около $40 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини