Отидете към основна версия

15 144 52

Новият Mercedes GL е по-комфортен от S-Klasse

  • mercedes-benz-
  • gl=klasse-
  • s-klasse

 

На протичащото в момента автомобилно изложение в Ню Йорк Mercedes-Benz представи новата генерация на своя най-голям всъдеход. По думи на представители на марката второто поколение на GL-Klasse е по-комфортно дори и от флагмана S-Klasse. 
При създаването на новия всъдеход инженерите са обърнали сериозно внимание на шумо- и виброизолацията в салона. Това, заедно с изключително рафинираното окачване, габаритна дължина от 5 120 мм и междуосие 3 075 мм придава на GL уникален комфорт.
Въпреки че габаритите на луксозния всъдеход са увеличени с 32, 221 и 10 мм, съответно на дължина широчина и височина, автомобилът е станал по-лек от предшественика си с цели 100 килограма. Тежи 2 350 кг, което е постигнато най-вече за сметка на използването на алуминий.
От лекия метал са изработени предния капак, части от окачването и калниците. Всъдеходът разполага и с усъвършенствано пневматично окачване, както и с всички налични екстри на марката. Що се отнася до моторите, новият GL е наличен само с два - дизелов и бензинов.
Осемцилиндровият бензинов битурбодвигател е с работен обем 4.7 литра и се предлага в две мощностни разновидности - 362 и 429 к.с. По-маломощната версия е обозначена като GL450, а тази с 429 коня - като GL550. Бензиновият двигател работи със седемстепенна автоматична трансмисия.
Дизелът е шестцилиндров и има в наличност 240 конски сили. При него обаче впечатляващ е максималният въртящ момент от 616 Нм. Дизеловата версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 8.3 секунди, докато най-мощната бензинова версия изпълнява това упражнение за 5.5 секунди.
Продажбите на модела ще стартират от есента в САЩ и чак след това всъдеходът ще се появи в дилърските центрове на марката в Европа. По време на представянето на модела от компанията не обявиха цените, на които ще се продава новата GL-Klasse.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини