Отидете към основна версия

7 742 38

Chevrolet извади нов 5-метров флагман

  • chevrolet-
  • impala

 

Chevrolet в Европа и Chevrolet в САЩ са два доста различни бранда. Докато на Стария континент марката предлага предимно бюджетни автомобили, то зад Океана се набляга на лукс и комфорт.
 
Американците представиха своя нов флагман, който носи названието Impala. Моделът ще се появи в дилърските центрове през следващата година и на практика се явява десето поколение на популярния седан.
 
В сравнение с предшественика си обаче иновацията впечатлява с изцяло нов екстериорен и интериорен дизайн. Автомобилът е построен на платформата GM Epsilon II, като дължината му е 5 115 мм.
 
Междуосието на новата Impala е 2 873 мм, а наличните двигатели са три. Предвид регионалното позициониране на модела и трите агрегата са бензинови. Базов се явява четирицилиндров мотор с работен обем 2.4 литра и мощност 182 коня.
Главен акцент при този агрегат е неговата микро хибридна технология, разполагаща със Start/Stop система и рекуперация на спирачната енергия. Всичко това позволява значително намаляване на средния разход на гориво.
 
Вторият мотор е с обем 2.5 литра и мощност 195 к.с. Топ агрегатът на този етап е 3.5-литров V-образен шестак, който впечатлява с мощност от 303 конски сили. И трите мотора работят с автоматична шестстепенна скоростна кутия.
 
Салонът се характеризира с простор и функционалност. Нам акцент е новия осем инчов дисплей на системата  MyLink. По отношение на безопасност новата Impala също има с какво да се похвали. Налични са десет въздушни възглавници и куп системи за пасивна и активна безопасност.
 
Цените все още не се оповестяват, но според специалистите те ще са доста атрактивни за американския пазар. Производството на новата Impala е позиционирано в Детройт и в канадската провинция Онтарио.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини