Отидете към основна версия

5 924 73

Най-мощното осемцилиндрово Ferrari

  • ferrari-
  • f8 tributo-
  • женева 2019

В Женева ще се състои премиерата на най-мощния осемцилиндров модел на Ferrari. F8 Tributo ще наследи 488 GTB, от чиято екстремна модификация Pista наследява двигателя си.

Външността на новото Ferrari е разработена в дизайнерския център на марката. Оформлението дава представа за стила на бъдещите модели с изправено конче в емблемата.

F8 Tributo има 50 к.с. повече от предшественика си и тежи 40 кг по-малко от него. 3.9-литровият V8 с два турбокомпресора развива 720 к.с. и 770 Нм и ускорява колата от място до 100 км/ч за 2.9 секунди. Спринтът до 200 трае 7.8 сек., а максималната скорост е 340 км/ч.

Аеродинамиката на новия модел е еволюция на състезателните "ферарита" и осигурява 10% по-добра обтекаемост в сравнение 488 GTB. Някои решения като отвеждането на топлината от двигателя са заимствани от 488 Pista.

F8 Tributo има нова система Side Slip Angle Control, която помага за контрола при поднасяне. Подобрена е функцията Ferrari Dynamic Enhancer, която регулира индивидуално налягането в спирачните механизми.

Салонът запазва предишната архитектура, но всички елементи по арматурното табло, вратите и централния панел са проектирани наново. F8 Tributo има нов волан и мултимедийна система HMI с 8-инчов дисплей.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини