Отидете към основна версия

11 532 38

Новият Corvette бил толкова мощен, че усуквал купето

  • chevrolet-
  • corvette

Премиерата на средномоторния Corvette, над който инженерите на Chevrolet се потят вече няколко години, ще бъде отложена отново, твърдят източници от компанията, цитирани от Hagerty. След като трябваше да проектират наново от нулата електрическата система на суперколата, сега конструкторите са изправени пред още по-сложен проблем.

При поредната серия от изпитания се оказало, че двигателят е прекалено мощен и при високи натоварвания буквално усуква каросерията. Това се разбрало, след като се пръснал стъкленият похлупак на моторния отсек на няколко от мулетата.

Първият в историята сериен Corvette с разположен пред задния мост двигател ще разполага с мощност между 900 и 1 000 к.с. При тестовете обаче били измерени структурни деформации на алуминиевата пространствена рама на автомобила.

Информатори от Chevrolet твърдят също, че плашещата динамика на колата подтикнала ръководството на General Motors да се обърне към юристи, за да уточни възможните рискове от пускането на толкова мощен модел в свободна продажба.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини