Отидете към основна версия

6 613 38

4 години затвор за превъртян километраж в Русия

  • километраж-
  • измама-
  • затвор-
  • законопроект-
  • русия

Нов законопроект, внесен за разглеждане в Законодателното събрание на Петербург, предвижда ефективно лишаване от свобода за продавачи на употребявани автомобили, които манипулират пробега им, съобщава ТАСС. Депутатите от северната столица на Русия предлагат да се внесат поправки в Наказателния кодекс на РФ, с които да се инкриминират и други опити за въвеждане на купувачите в заблуждение за състоянието на продаваните коли.

Новият член от НК, озаглавен "Мошеничество при продажбата на автомобил", включва наказания за недобросъвестни продавачи на возила втора ръка, които премълчават пред купувачите за предишни щети, които е поучавало превозното средство. Предлаганата санкция е глоба в размер на 500 000 рубли (€6 837) и до 360 часа принудителен труд.

За промяна на показанията на километража и предоставяне на услуги за превъртане на километражи се предвижда затвор за срок до 4 години и глоба в размер до 1 млн. рубли (€13 674). Авторите на законопроекта смятат, че степента на наказанието трябва да зависи от различни фактори като марката на автомобила и пробега, който е "изгубил" при манипулацията.

Ако бъде приет от Законодателното събрание на Петербург, законопроектът ще бъде внесен за разглеждане в Държавната дума на Руската федерация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини