Отидете към основна версия

6 487 22

Най-мощното четирицилиндрово BMW

  • bmw-
  • 1er-
  • f40

BMW разкри първа информация за следващото поколение на най-малкия си модел. Новата "единица" с вътрешнозаводски индекс F40 ще бъде с предно предаване, ще получи технологии от електрическия i3 и най-мощния масов четирицилиндров двигател в историята на марката.

Както вече отдавна се знае, новото BMW 1er ще бъде построено на платформата UKL2, която лежи в основата на MINI Countryman, X1 и X2. Смяната на архитектурата ще се отрази благоприятно на вътрешното пространство - разстоянието между предната и задната седалка ще нарасне с 33 мм, над главите на пътниците отзад ще се появят допълнителни 19 мм, а обемът на багажника ще се увеличи с 20 литра и ще достига 380 литра.

С недозавиването на новата "единица" ще се бори система за контрол на тягата ARB, заимствана от BMW i3s. Този контролер, монтиран в блока за управление на двигателя, засича загубата на сцепление 10 пъти по-бързо и работи съвместно с DSC и системата за векторизация на въртящия момент Performance Control.

Трилитровият шестак, с който в момента се оборудва М140i, повече няма да се предлага. Ще го смени 2.0-литровият мотор от X2 M35i, който развива 306 к.с. и 450 Нм.

По неофициална информация върховата версия M145i ще получи четирицилиндров турбодвигател със система за впръскване на вода във всмукателния колектор като в M4 GTS и електромотор с 82 коня. Сумарната мощност на хибридната силова установка ще бъде около 400 к.с.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини