Отидете към основна версия

5 661 11

Как се е тунинговала култовата УАЗ-ка през 90-те

  • уаз-
  • 31514-
  • 31512 ллд-
  • тунинг

Уляновският автомобилен завод напомни за уникалната версия УАЗ-31514 (знаменитата "Коза"), която започва да се произвежда през 1994 година от братята Александър и Михаил Ларин в първия частен автозавод в Русия.

Машината получава индекс 31512 ЛЛД и се отличава от оригинала по оформлението на каросерията и салона. УАЗ-31512 ЛЛД е доработен от специалистите от ЛЛД-авто и получава декоративни предна и задна брони, разширение на колесните арки, нови прагове, различна радиаторна решетка и твърд таван, изработен от стъклопласт.

Въпросният твърд покрив е направен така, че при нужда да се разглобява лесно и бързо. Салонът също е основно преработен, като интересното е, че всички доработки по колата са направени от руски поддоставчици.

Тунинг специалистите правят и втори вариант, който представлява пикап на базата на култовата УАЗ-ка. Двигателят не е преработван от компанията. Той си остава бензиновият 2.5-литров с мощност 90 конски сили и се съчетава с четиристепенна механична скоростна кутия и с двустепенна раздатка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини