Отидете към основна версия

3 707 14

Зелена светлина за малкия SLS

  • mercedes-benz-
  • slc-
  • sls

Ръководството на Mercedes-Benz е одобрило проекта за малко братче на суперкара SLS, съобщава британското сп. Auto Express. Новият спортист ще носи индекса SLC, а новината идва от самия шеф-дизайнер на марката Гордън Уогънър в интервю от Пекин.

Слухове за щутгартски конкурент на Porsche 911 с цена около 100 000 евро се носят отдавна. Съществуването на подобен проект обаче за първи път получава потвърждение от толкова високопоставен източник в Mercedes-Benz. SLC ще бъде разработен в сътрудничество с AMG.



Малкият SLS надали ще разполага с отварящите се нагоре врати на батко си. Това би оскъпило прекалено конструкцията, коментират от Auto Express. Британците твърдят, че специално за модела в Щутгарт разработват изцяло нов 4.0-литров V8. SLC ще се предлага и с форсирана версия V-образния шестцилиндров двигател на SLK.

В интервюто Гордън Уогънър споменава още, че Mercedes-Benz подготвя купе на базата на всъдехода ML. Бъдещият съперник на BMW X6 ще положи началото на цяла серия спортно ориентирани автомобили с повишена проходимост.

SLC надали ще се появи преди 2014 г. Преди него компанията ще представи поне четири нови модела. През юли предстои премиерата на SLS Black Series, а до края на годината ще дебютира CLS Shooting Brake. Догодина ще се състои премиерата на CLA и новата S-Klasse.

Флагманът на Mercedes-Benz ще стане първият автомобил на марката, оборудван с новата технология Black Box. Тя позволява на производителя да следи в реално време всички параметри по техническото състояние на колата и да установява възможни неизправности в съвсем ранен етап.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини