Отидете към основна версия

4 587 26

И BMW ще строи завод в Русия

  • bmw-
  • завод-
  • фабрика-
  • калининград-
  • русия

BMW ще стане втората голяма немска автомобилна компания след Mercedes-Benz със собствена фабрика в Русия, твърди в. "Известия", цитирайки администрацията на Калининградска област. Баварският концерн планира да подпише специален инвестиционен договор, който ще му позволи да организира истинско производство, а не просто сглобяване на коли от готови възли и агрегати.

Калининградският завод "Автотор" асемблира BMW-та в руския ексклав от 1998-а. Миналата година предприятието е произвело 21 000 седани 3er, 5er, 7er и кросоувъри X1, X3, X4, X5 и X6 - със 17% повече от 2017-а, но явно баварците имат амбиции за повече.

Новият завод на BMW най-вероятно ще бъде построен на територията на индустриалния парк Храброво, който се намира доста далеч от "Автотор", но само на половин час от пристанището на Калининград. Плюс за мястото е готовата токо-, газо и водоснабдителна инфраструктура.

Калининградска област има статут на специална икономическа зона, което освобождава регистрираните там чуждестранни производители от задължението да плащат данъци върху печалбата, земята и имуществото през първите шест години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини