Отидете към основна версия

16 784 49

Продава се изключително рядка Impreza

  • subaru-
  • impreza-
  • 22b sti

Хонконгският дилър на екзотични автомобили Contempo Concept предлага за продан един от трите прототипа на Subaru Impreza 22B STi - цивилната версия на рали автомобила, произведен в 426 екземпляра. Над външността на двувратката е работил дизайнерът на McLaren F1 Питър Стивънс.

Цифровият индекс в името на модела отразява не само обема на двигателя в литри, а и числото 555 в шестнайсетичната бройна система. Под предния капак работи 2.2-литров боксер с принудително пълнене, мощност от 280 к.с. и максимален въртящ момент от 356 Нм. Скоростната кутия е петстепенна механика.

22B STi има по-широк с 80 мм аеродинамичен пакет от WRX type-RA с огромно регулируемо антикрило. Автомобилът е снабден със система за оросяване на междинния охладител, амортисьор Bilstein и 17-цолови златисти джанти BBS.

Смята се, че от Impreza 22B STi са произведени 399 бройки за вътрешния пазар, 24 екземпляра за износ във Великобритания и Австралия и три прототипа със сериен номер 000, които са принадлежали на Колин МакРей, Ники Грист и Дейвид Лапуърт.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини