Отидете към основна версия

5 834 16

Нов голям Citroen през 2021 г.

  • citroen-
  • cxprience-
  • c6

Следващият флагмански Citroen ще излезе на пазара през 2021 г., твърди Auto Express. Британското списание се позовава на главния изпълнителен директор на френската марка Линда Джаксън.

"За да се запазим като световен бранд, моделната ни гама трябва да покрива [цялата палитра от] малки , средни, SUV-та и големи коли", казва Джаксън. "Имаме не по-малко традиции в производството на големи автомобили от който и да било друг производител. Само че не ги правим по традиционния начин. За флагмански модел има пазар и ще пуснем такъв до две години".

Новият голям Citroen ще бъде построен на платформата EMP на PSA, на която в момента за базирани Opel Grandland X и Peugeot 508. Тази архитектура е съвместима както с хибридни задвижващи системи, така и с ДВГ, но се говори, че французите разработват и изцяло електрическа нейна версия.

В дизайнерски план новият флагман ще черпи вдъхновение от концепта Cxprience, показан през септември 2016 г. на салона в Париж. Това означава, че най-вероятно ще има каросерия тип фастбек с пет врати.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини