Отидете към основна версия

17 877 20

Колекция от "ферарита" гние на полето

  • ferrari-
  • колекция-
  • сбирка

Частна сбирка от различни модели на Ferrari гние изоставена под открито небе в Тексас след низ от злощастни събития, сполетели собственика ѝ, разказва сайтът Silodrome. Автомобилите принадлежат на някога преуспяващ адвокат, който не смогва да плати за съхранението им в подходящи условия заради заболяване.

Първоначално собственикът на колекцията събирал "корвети", но когато се позамогнал, преминал на "ферарита". Успял да се сдобие с общо 13 коли, сред които Testarossa, 308 Quattrovalvole, 400i, 328, 348 и Mondial.

През 2011 г. обаче лекарите съобщили на човека страшна диагноза. Той помолил свой приятел да приюти колите в охраняем хангар срещу заплащане, но заради огромните разходи по лечението пропуснал няколко наема и автомобилите били изкарани в близкото поле.

"Ферарита" останали на открито дори след като дълговете били погасени. Продължили да гният там докато траела съдебната битка с наемодателя, а междувременно човекът починал.

Семейството на адвоката се преборило за наследството едва наскоро. Междувременно два от автомобилите изчезнали безследно. Близките възнамеряват да реставрират останалите и да ги продадат на търг.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини