Отидете към основна версия

6 227 15

Продава се Aston Martin на принц Чарлз

  • aston martin-
  • virage volante-
  • принц чарлз

 

Автомобилът Aston Martin Virage Volante, производство 1994 година, с който често беше засичан принц Чарлз е обявен за продан на известния търг Bonhams. Организаторите на аукциона се надяват да получат за него сума над $100 000, което е почти два пъти по-малко от нов Aston Martin.
Зеленият спортен автомобил е тип кабриолет и разполага с 6.3-литров бензинов двигател. Мощността му е 456 к.с., а мотора работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия.
 
Първоначално въпросният Aston Martin слиза от конвейера с 5.3-литров мотор, но впоследствие от завода производител предлагат пакет доработки, увеличаващи обема на двигателя и подобряващи окачването и спирачките.
След направените подобрения зеленият Aston Martin Virage Volante може да ускорява от 0 до 100 км/ч. за 5.5 секунди, а максималната му скорост е 280 км/ч. В момента автомобилът е на 54 650 километра.
 
Ще припомним, че принц Чарлз е отявлен ценител на британската марка. Първият си Aston Martin получава като подарък от майка си за 21-ия си рожден ден. Моделът е DB6 MK2. Именно този DB6 Чарлз подари на младоженците Уилям и Кейт.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини