Отидете към основна версия

5 939 15

Продава се президентски Jeep

  • jeep-
  • grand cherokee-
  • търг-
  • аукцион-
  • барак обама

Тази сряда в щата Кънектикът ще се състои наддаване за специален Jeep Grand Cherokee от 2000 г. Всъдеходът с пробег 134 404 мили (216 256 км) е първата нова кола, която си купува Барак Обама.

Бившият президент на САЩ споменава автомобила в реч пред работници в завода на Chrysler в Детройт през 2010 г. Именно в тази фабрика е сглобено неговото Grand Cherokee.

"И досега си спомням как влязох в представителството и как после излязох с новия си Jeep: миризмата на чисто нова кола и безумното количество електроника. В дотогавашните ми автомобили дори стъклата се спускаха и вдигаха на ръка", разказва Обама.

Президентът продава "черокито" си няколко години по-късно. На всъдехода се натъква жителка на Чикаго, която го купува и запазва всички следи, останали от предишния собственик. Когато през 2010 г. Обама е избран за президент, жената продава автомобила за $26 437 на колекционер.

Организаторите на търга се надяват да приберат на президентския Jeep поне $50-$60 хил. "Черокито" се продава заедно с всички вещи, открити в жабката, сред които бележка от началника на полицията в Илинойс, записки на Обама, визитки и други бумаги.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.

Свързани новини