Отидете към основна версия

5 752 6

Skoda показа Citigo Rally с трицилиндров мотор

  • skoda-
  • citigo rally-
  • worthersee tour

 

По време на тунинг изложението Worthersee Tour Skoda показа две нови концептуални разработки, базирани на модела Citigo. От компанията разказаха накратко какво представляват прототипите, като по-интересен е единият - спортен вариант на малолитражката.
 
Този прототип носи названието Citigo Rally и впечатлява с доста спортна осанка. Снабден е с ефектен заден спойлер, силно раздути калници и състезателни 18-цолови джанти. Салонът на Citigo Rally съответства на всички изисквания на FIA, като е снабден дори с вътрешни обезопасителни ролбари.
 
Парадоксът е, че под капака на Citigo Rally е монтиран трицилиндров двигател, който може да ускори наточената Skoda от 0 до 100 км/ч за... 13.2 секунди. Мнозина от специалистите се питат кому е нужна подобна тунинг разработка, но чехите явно имат нещо предвид.
 
Вторият концепт се казва Citigo DJ и както се разбира от името му, представлява подвижна музикална кутия, която има за цел да развлича гостите на изложението. Традиционният тунинг фестивал Worthersee Tour ще продължи до 19 май.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини