Отидете към основна версия

5 415 67

Рекордни продажби за Tesla

  • tesla-
  • продажби-
  • статистика

От април до юли Tesla е продала 95 200 електромобила, подобрявайки собствения си рекорд. Досега най-успешният период за компанията бе четвъртото тримесечие на миналата година, когато бяха реализирани 90 000 коли.

Според публикувания от Tesla отчет през април, май и юни от конвейера са слезли общо 87 048 електромобила, 72 500 от които Model 3, а останалите 14 500 - Model S и Model X. Това означава, че компанията е продавала коли, произведени през първото тримесечие на годината.

Tesla се сблъска с трудности през първите три месеца на 2019 г. Финансовите резултати се оказаха по-слаби от прогнозите, продажбите се сринаха с една трета, а печалбата спадна от $7.2 млрд. (€6.39 млрд.) на $4.5 млрд. (€4 млрд.). Тогава от компанията обявиха, че проблемите имат временен характер и са свързани със старта на продажбите на Model 3 в чужбина.

Производителят обяснява подобряването на показателите през второто тримесечие с оптимизирането на глобалните логистични операции. Tesla запазва шансове да запази ръста в продажбите и през третото тримесечие, тъй като през изминалите месеци е получила повече поръчки за електромобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини