Отидете към основна версия

5 295 16

Най-бързата Kia

  • kia-
  • stinger-
  • gt420

Британското подразделение на Kia и технологичният център на марката от Рюселсхайм, направиха уникален пистов Stinger, който има за цел да разкрие пълния потенциал на корейския флагман. Засега колата е в един-единствен екземпляр.

Пистовата Kia Stinger GT420 е с цели 150 килограма по-лека от конвенционалната, което е постигнато за сметка на пълен демонтаж на панелите в салона, аудиосистемата, задните седалки, панорамния таван и акумулатора.

Монтирани са нов акумулатор Lite Blox, спортни кресла Sparco, както и обезопасителна клетка. Динамичните характеристики все още не са известни, но те със сигурност ще са по-добри от тези на стандартния Stinger.

Спортният лифтбек се задвижва от 3.3-литров битурбо V-образен шестцилиндров мотор, който разполага с нов управляващ блок, със свещи HKS M45il, със спортен въздушен филтър с нулево съпротивление K&N и с безкатализаторна ауспухна система Milltek Sport.

След доработките, мощността на двигателя е повишена от 370 до 428 конски сили, а максималният въртящ момент - от 510 Нм до 560 Нм. Осемстепенната автоматична трансмисия е препрограмирана и превключването на предавките в режими Sport и Sport+ става значително по-бързо.

За целта е увеличен и размерът на масления радиатор. Спортната Kia е лишена от стандартното си адаптивно окачване, като са монтирани нови амортисьори Mando и пружини Eibach Pro. Предните спирачки Brembo вече са шестбутални, а стабилизиращите щанги - по-яки. 19-цоловите джанти OZ Racing Leggera са "обути" с гуми Pirelli Trofeo-R.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Свързани новини