Last news in Fakti

26 Юли, 2019 13:56 5 286 16

Най-бързата Kia

  • kia-
  • stinger-
  • gt420
Най-бързата Kia - 1

Британското подразделение на Kia и технологичният център на марката от Рюселсхайм, направиха уникален пистов Stinger, който има за цел да разкрие пълния потенциал на корейския флагман. Засега колата е в един-единствен екземпляр.

Най-бързата Kia

Пистовата Kia Stinger GT420 е с цели 150 килограма по-лека от конвенционалната, което е постигнато за сметка на пълен демонтаж на панелите в салона, аудиосистемата, задните седалки, панорамния таван и акумулатора.

Най-бързата Kia

Монтирани са нов акумулатор Lite Blox, спортни кресла Sparco, както и обезопасителна клетка. Динамичните характеристики все още не са известни, но те със сигурност ще са по-добри от тези на стандартния Stinger.

Най-бързата Kia

Спортният лифтбек се задвижва от 3.3-литров битурбо V-образен шестцилиндров мотор, който разполага с нов управляващ блок, със свещи HKS M45il, със спортен въздушен филтър с нулево съпротивление K&N и с безкатализаторна ауспухна система Milltek Sport.

Най-бързата Kia

След доработките, мощността на двигателя е повишена от 370 до 428 конски сили, а максималният въртящ момент - от 510 Нм до 560 Нм. Осемстепенната автоматична трансмисия е препрограмирана и превключването на предавките в режими Sport и Sport+ става значително по-бързо.

Най-бързата Kia

За целта е увеличен и размерът на масления радиатор. Спортната Kia е лишена от стандартното си адаптивно окачване, като са монтирани нови амортисьори Mando и пружини Eibach Pro. Предните спирачки Brembo вече са шестбутални, а стабилизиращите щанги - по-яки. 19-цоловите джанти OZ Racing Leggera са "обути" с гуми Pirelli Trofeo-R.

Най-бързата Kia


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    22 15 Отговор
    Тази кия е много по-добра от повечето американски боклуци като мустанга дето са го пуснали. А Дачия Дъстър Ноу Лимит си я бие иначе.
  • 2 AUDI

    13 13 Отговор
    Интересно защо са оставили стандартната кутия . То верно двигателя си е и той стандартния 3.3 ама след доработки тази кутия май май на петата обиколка няма да я има.

    Коментиран от #5

  • 3 Аноним

    10 34 Отговор
    Кореийски автомобил второ качество
  • 4 Факт!

    16 3 Отговор
    Добра добра колко да е добра става само за някакви тракдейс.Абсолютно неприложим за ежедневието автомобил.

    Коментиран от #6, #16

  • 5 гост

    33 2 Отговор

    До коментар #2 от "AUDI":

    Ти вероятно си известен инженер, за да знаеш техническите характеристики и възможности на тази кутия? Смяташ ли, че хората ще похабят стотици часове високоплатен труд, ще работят още стотици часове по колата и накрая ще олекнат с поне 200-300х. паунда знаейки, че кутията не става? Май не. Не им давай акъл от пейката пред панелката.

    Коментиран от #7, #12

  • 6 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Факт!":

    Може да си направят серия стингер има доста такива серии, шофьорите си плащат годишен абонамент и карат на различни писти, Киа осигурява колите и сервиза.
  • 7 AUDI

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Аз съм инженера на инженерите , автоконструкторе . Може и зад блока да съм знаеш ли , а може и тухла да е - и това не знаеш.
    Едно е да предположиш нещо, което е напълно логично след доработване и увеличаване на мощност , но... ти ги знаеш по-добре нещата
  • 8 Призрак

    14 1 Отговор
    Ти си инженер колкото аз съм арменски заварчик.
  • 9 Хаха

    10 1 Отговор
    Ауди е инженер със сигурност, понеже покрай често дефектиращото му Ауди е станал такъв
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ванката

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Да, но бавареца първо трябва да излезе от автосервиза. А през това време доста вода ще изтече ...
  • 12 АLFA Q 4

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    АБЕ МОМЧЕТО ЗНАЕ СЛУЧКИТЕ НА АУДИ.. МА ДА БЕШЕ ПРОЧЕЛ ЧЕ ТОВА Е КИА, А НЕ АУДИ
  • 13 Бобка

    2 2 Отговор
    Сектант да ми ядеш паткана. Не се спря с маломните си изказвания намери си работа човек.
  • 14 незнайко

    2 1 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: безкатализаторна ауспухна система) Това някакъв майтап ли е ? Кой спортен автомобил има катализатор ?
  • 15 дявола

    2 0 Отговор
    Видяла жабата че коват коня и тя вдигнала крак това е същото чули от киа че им коли бегачки и си мислят да направят нещо такова освен за такси за друго не става
  • 16 Morgoth

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Факт!":

    Тази доработка да, но серийния модел изглежда напълно годен за ежедневна употреба.