Отидете към основна версия

3 089 41

ДВГ - вън: "Зелените" диктуват какво да се показва на автосалоните

  • iaa-
  • втосалон-
  • франкфурт-
  • 2019

Група от хора, определящи се като еколози, се събират в социалните мрежи, като целта им е предстоящото през септември автомобилно изложение във Франкфурт. Агресивните им настроения против международния автосалон са продиктувани от факта, че там ще се показват автомобили, които замърсяват околната среда.

Протестът им е под надслов: "Двигателите с вътрешно горене - вън!", а най-големия протест се организира за 14 септември - първият ден, в който IAA отваря врати за посетители. "Еколозите" призовават всички техни поддръжници да дойдат във Франкфурт с велосипеди или ако идват от по-далече - с влак или автобус и да блокират входовете към панаирното градче.

Те дори признават, че това е в разрез с правилата, но въпреки това го обявяват открито. Тяхното мнение е, че след като правителството бездейства, то намесата им е наложителна. Организаторите на най-големия автосалон в Европа са силно притеснени от екстремистите и още от сега се подготвят за сериозен отпор. На салона във Франкфурт през септември се очакват огромен поток от автомобилни фенове и конфронтации със "зелените" не са изключени.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.

Свързани новини