Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 11:12 10 214 10

В света обаче, най-продаваната кола е Toyota

  • продажби-
  • автомобили-
  • 2019
В света обаче, най-продаваната кола е Toyota - 1

Докато в Европа Golf продължава да доминира, а бюджетната Tesla се изкачи до третата позиция по продажби на Стария континент, то в световен мащаб, хората предпочитат един друг автомобил. Той е японски и от години стои на върха на автомобилната пирамида, що се отнася до продажби. Става дума за Toyota Corolla.

Според статистиката на агенцията Focus2Move за най-продаваните автомобили в света за миналата година става ясно, че през 2019-а са продадени 1 236 380 екземпляра Corolla, като търсенето на модела се увеличава с 4,1% в сравнение с предходната година. На второ място сред най-продаваните коли в света е пикапът Ford F-Series (1 070 234 автомобила), а друга Toyota затваря челната тройка - кросоувърът RAV4, чиито продажби нарастват с 11,7% - до почти 932 хиляди бройки.

В топ 10 влизат още Honda Civic и CR-V, Volkswagen Tiguan, Ram Pick-up, Toyota Camry, Volkswagen Golf и Chevrolet Silverado. Що се отнася до пазара на нови автомобили като цяло, през 2019 г. той показа спад от 4,4%: в световен мащаб според анализатори от LMC Automotive са продадени 90,3 милиона автомобила.

Според експерти един от основните фактори зад спада на продажбите е забавянето в китайската икономика. Сред автомобилните компании най-добрият показател за 2019 г. отново е в сметката на Volkswagen, която успя да продаде 10,97 милиона автомобила (увеличение с 1,3% в сравнение с 2018 г.), но това, като се вземат предвид продажбите на марки MAN и Scania.

Toyota е на второ място с резултат от 10,74 милиона автомобила (+ 1,4%), включително продукти от дъщерните марки Lexus и Daihatsu, както и камионите Hino. Третият по големина автомобилен производител в света, по предварителни данни, е алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi, който е продал 10,29 милиона автомобила.

Що се отнася до концерните General Motors, Ford и FCA, които през декември миналата година се съгласиха да се слеят с френската PSA Group, данни за продажбите все още не са изнесени.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винету

    12 42 Отговор
    Кралят "Голф" :)))
  • 2 .........

    17 41 Отговор
    Изключително грозни коли...
  • 3 гост

    41 9 Отговор
    Здрави машини и евтини за подръжка .
    Имат си кусури ,но коя кола няма. Няма пълно щастие :)
  • 4 анонимен

    41 6 Отговор
    Защо пък да са грозни. Новата королка седан изглежда много добре, LC v8 също, Avalon за американския пазар е уникална. Иначе, всичките са що-годе здрави и надеждни, особено купени нови от магазина, караш и забравяш за ремонти.
  • 5 сектант

    25 9 Отговор
    друго си е субару XV - плащаш много, получаваш дърво задното отверстие, което освен, че гори майка си и баща си, не върви и грам

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    15 1 Отговор
    ...... и гост си реже вените от мъка, докато Борката пак се подиграва на руснаците.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПсихоДесен екоАктивист

    6 29 Отговор
    Е па може да се продават, ширпотреба са си, ама честно, ногу са грозни тези нови Тойоти. Много по готини са новите Мазди.

    Коментиран от #9

  • 9 Пурко

    9 6 Отговор

    До коментар #8 от "ПсихоДесен екоАктивист":

    Ми сигурно е така..щото Тойота Ярис във Америка е Мазда 2!
  • 10 Toyota

    12 6 Отговор
    Кралят Корола!