Отидете към основна версия

22 927 45

Колан преряза корема на жена в катастрофа (18+)

  • предпазен колан-
  • катастрофа

Предпазен колан почти разполови млада шофьорка в тежка катастрофа, но въпреки това тя е благодарна за оцеляването си и продължава да поставя обезопасителния ремък, когато кара кола. През октомври 2017-а автомобилът на 22-годишната Джина Арнолд се преобръща 7 пъти, след като губи контрол над управлението на мокрия асфалт. Момичето оцелява, но лекарите са ужасени от нараняванията ѝ, разказва сп. People.

От силата на удара коланът се впива в корема на Джина като нож в масло и почти я разполовява. След катастрофата тя остава без коремна стена и преживява неописуеми болки. Следват 21 операции, най-важната от които продължава 8 часа миналия декември. Хирурзите имплантират специална мрежа, която да задържа вътрешностите на жената в коремната кухина.

Джина няма резервен план в случай, че мрежата се скъса. Не бива да вдига предмети с тегло повече от 7 кг, не може да стои права прекалено дълго време и трябва да внимава какво и по колко яде. Момичето обаче гледа напред с оптимизъм. След като се научава да ходи отново, тя се връща в университета и се надява да се дипломира като спортен психолог.

Преди катастрофата Джина спортува активно и това със сигурност ѝ помага в премеждието. Спомня си добре инцидента и твърди, че въпреки преживяния ужас именно осакатилият я колан е спасил живота ѝ, а случилото се е просто злощастно стечение на обстоятелствата.

"Винаги поставям колана", разказва Джина, която някак си е преодоляла страха да седне отново зад волана. "Отначало поставях възглавница между корема и самия ремък, защото иначе усещането бе изключително странно. Сега вече не го правя и полека-лека свикнах с колана. Без него нямаше да съм жива днес, за да разкажа историята си".

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 27 гласа.

Свързани новини