Отидете към основна версия

3 097 17

SUV офанзивата на VW продължава: T-Cross Coupe догодина

  • volkwagen-
  • t-cross-
  • купе

С плановете на Volkswagen да представи T-Roc кабриолет по-късно тази година наистина можем да кажем, че кросоувър атаката на компанията продължава. Най-малкият SUV на автоконцерна, който ще получи името Tarek, вече се подготвя за някои части на света, докато Jetta вече е самостоятелна марка в Китай с кросоувъра си VS5. Напълно електрически I.D. Crozz беше забелязан наскоро и вероятно ще бъде последван от по-голям I.D. Roomzz в идните години. Освен това, се появиха слухове и за мъничък Taigun.


Но чакайте, това не е всичко. Изглежда, че има място за още един кросоувър в обширната продуктова гама на VW. Според испанското издание Motor.es автоконцерна от Волфсбург планира да създаде купе версия на своя T-Cross. За целта VW ще преобразува каросерията, така че да се скоси покривът, за да бъде придаден елегантен профил за сметка на практичността.


Въпреки че тепърва ще виждаме шпионски снимки на T-Cross Coupe, моделът се очаква да излезе преди края на 2020-та. Очевидно е, че скосената версия на модела ще изглежда по-екзотично, но във вътрешността си ще бъде идентичен със стандартния кросоувър. T-Cross Coupe ще използва платформата MQB A0 на VW Group и ще наследи почти всички агрегати от нормалния модел, така че очаквайте бензинови мотори 1.0 и 1.5 TSI и дизеловия 1.6 TDI, управляван за ръчна или DSG трансмисия (автоматична скоростна кутия с двоен съединител).


Това няма да е единствената разновидност на малкия кросоувър на VW, тъй като T-Cross вече получи по-дълга база с допълнително място за краката на пътниците отзад в Китай и Латинска Америка.


Докато към гамата се добавят нови модели като малкия пикап Tarok, други получават червен картон, както емблематичният Beetle, който наскоро излезе от производство. Освен това Golf Sportsvan също няма да види друго поколение и според слуховете VW ще премахне и Touran.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини