Отидете към основна версия

8 672 24

"Дачиите" поскъпват от догодина?

  • dacia-
  • цени-
  • европа

Французите от Renault може би ще направят хибридна европейската версия на Dacia Duster, а и на другите модели на марката. Те ще бъдат принудени да сторят това заради все по-ожесточаващите се екологични норми, влизащи в сила от 2020 година. Информацията е на Automotive News Europe, според които с въвеждането на хибриден силов тракт, бюджетното SUV ще влезе в нормите, но и ще поскъпне.

Според новите еко стандарти средният показател на отработени газове трябва да е 95 грама CO₂ на километър, като от тази гледна точка за Renault Group най-проблемни ще се окажат автомобилите с марка Dacia. Специалистите от Automotive News Europe изчисляват, че ако Renault не предприеме мерки в тази насока, то през 2020 година ще трябва да плати глоби от 450 милиона евро.

Аналитиците обаче оценяват и друго - електрифицирането на Duster и компания ще струва на французите 671 милиона евро, което неизбежно ще доведе до повишаване на цените на румънските автомобили. В момента в Renault разглеждат различни варианти, за да минимизират загубите, които ще се появят вследствие на новите екологични стандарти. Това потвърди лично шефът на отдела по продажби Оливие Мюге.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.

Свързани новини