Отидете към основна версия

10 668 73

Audi удари Tesla в Германия

  • audi-
  • tesla-
  • електромобили-
  • гемрания

Пазарът за електромобили продължава да бъде все толкова динамичен и през юли. Това може да се види и от данните за нови регистрации в Германия за миналия месец, където позициите за пореден път са се разместили. Разбира се, това се дължи и на факта, че сегментът е доста малък и затова дори минимални разлики могат да окажат влияние. Независимо от това, е вълнуващо кой ще спечели "състезанието".

Докато Tesla беше победител предишния месец с Model 3, първото място през юли се заема от електрическия E-Golf от Волфсбург. Моделът, който струва 35 900 евро без субсидията за електромобили, не се представяше особено добре от началото на годината, но сега изненадващо застана на челна позиция. Това е интересно, особено преди старта на очакваната серия ID.


Изненадващ е и фактът, че E-Tron на Audi с 530 нови регистрации за последния месец задмина Tesla Model 3, който е отбелязал 454. Това може да се дължи на големите колебания поради ситуацията с доставките на американската компания. Въпреки това Model 3 е определено фаворизиран от немските потребители. От началото на годината са продадени 5806 екземпляра от него в Германия, като това е близо 6 пъти повече от комбинираните нови регистрации на Model S и Model X.

През юли 2019-та по немските улици са тръгнали за първи път 5 963 нови електромобила, което представлява увеличение от 136% спрямо същия месец на миналата година и пазарен дял от 1.8%. Ако темпът на растеж се запази, ще отнеме малко повече от 3 години, докато в Германия броят на новите регистрации на електрически автомобили за един месец надмине 100 000.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини