Отидете към основна версия

42 993 151

Крадци теглят Honda на буксир с 227 км/ч

  • audi-
  • s4-
  • s6-
  • крадци-
  • литва

Литовската полиция е заловила двама братя автокрадци, екипирани почти по холивудски. Най-впечатляващото оръжие в арсенала на Артуро и Андриаус Косову, които официално се занимавали с акробатика, се оказало силно доработено Audi S4 от първата генерация.

Автомобилът на базата на Audi 100 C4, който през 1994 г. се превръща в S6, за да отстъпи името си на топмодела в гамата на А4, бил снабден с модифициран двигател от S8. Братята увеличили стандартния работен обем на мотора от 4.2 на 4.8 литра и го подсилили с турбокомпресор.

За да се подсигурят за евентуални сблъсъци с органите на реда, Артуро и Андриаус монтирали броня във вратите и "рън-флат" гуми с цена $2 000 всяка. Те позволявали на колата да продължи да се движи със скорост до 70 км/ч дори да са простреляни.

Основната цел на доработките обаче била да могат да се теглят на буксир крадени автомобили до безопасно място, където да се преодоляват на спокойствие сложните им електронни системи за защита.

Разпилената S-четворка явно е оправдала инвестициите, защото полицейска камера е заснела братята да дърпат Honda Civic с 227 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини